Accessibility Links

Notturno (2020)

Documentary 1h 40m

Notturno was shot over the past three years along the borders of Iraq, Kurdistan, Syria, and Lebanon. A region where tyranny, invasions and terrorism have fed off each other in a vicious circle, to the detriment of the civilian populations. All around signs of violence and destruction: but in the foreground is the humanity that reawakens every day from a nocturne that seems infinite. “Notturno”, a film of light on the darkness of war.

Notturno është xhiruar gjatë tri viteve të shkuara përgjatë kufijve të Irakut, Kurdistanit, Sirisë dhe Libanit. Një rajon ku tirania, invazioni dhe terrorizmi e kanë mbështetur njëra tjetrën në një rreth vicioz, në dëm të popullatës civile. Rreth e rrotull shenjave të dhunës dhe shkatërrimit: por në plan të parë është humaniteti që rizgjohet çdo ditë nga skena e natës që duket e pafund. “Notturno”, një film për dritën në errësirën e luftës.

Director

Gianfranco Rosi

Producer

Gianfranco Rosi

Producer

Eva-Maria Weerts

Producer

Serge Lalou

Producer

Camille Laemlé

Cinematographer

Gianfranco Rosi

Editor

Jacopo Quadri

Language

English

Subtitles

Albanian, English

Countries

Italy, France, Germany