Accessibility Links

Past Perfect (2019)

Documentary 23min

Many cities or countries have a distinct malaise. They are places that could be Portugal, so sunk in a painful longing for the past, and where each tension of the present is only the tip of an iceberg that is explained in successive retreats that can go straight until the origin of the species, at least. This feeling, common to many latitudes, is often presented as a diagnosis, a denial of a painful present as opposed to the desire to return to a glorious past.

Shumë qytete apo shtete kanë një pafuqi të veçantë. Ato janë vende që mund të ishte Portugalia, aq e mbytur në një vuajtje të dhimbshme për të shkuarën, dhe ku secili tension i të tashmes është vetëm një majë e ajsbergut që shpjegohet në veçori të njëpasnjëshme që mund të shkojnë të paktën deri në origjinë të species. Kjo ndjenjë, e rëndomtë për shumë gjerësi, shpesh prezantohet si diagnozë, mohim i një të tashme të dhimbshme e vënë përballë dëshirës për tu rikthyer në një të shkuar të lavdishme.

Director

Jorge Jácome

Producer

Jorge Jácome

Cinematographer

Jorge Jácome

Cinematographer

Marta Simões

Editor

Jorge Jácome

Sound

Shugo Tekina

Language

No Dialogue

Subtitles

Albanian, English

Country

Portugal