Accessibility Links

Sabaya (2021)

Documentary 1h 31m

Guarded by Kurdish forces, 73,000 Daesh (ISIS) supporters are locked up in the Al-Hol Camp in northeastern Syria. Considered the most dangerous camp in the Middle East, it is situated amidst a volatile political and military reality where Daesh is still omnipresent. Five years ago, Daesh killed thousands of Yazidis in the Sinjar province of Iraq and abducted thousands of Yazidi women and girls to be held and sold as sex slaves – called Sabaya.

Të ruajtur nga forcat kurde, 73,000 mbështetës të Daesh (ISIS) mbahen në kampin Al-Hol në Sirinë verilindore. I konsideruar si kampi më i rrezikshëm në Lindje të Mesme, ndodhet në mes të realitetit të paqëndrueshëm politik dhe ushtarak ku Daesh është akoma i gjithëpranishëm. Pesë vite më parë, Daesh vrau mijëra Yazidi në provincën Sinjar të Irakut dhe rrëmbeu mijëra gra dhe vajza Yazidi për ti mbajtur dhe shitur si skllave seksi- të quajtura Sabaya.

Director

Hogir Hirori

Producer

Hogir Hirori

Cinematographer

Hogir Hirori

Editor

Hogir Hirori

Sound

Hogir Hirori

Languages

Arabic, Kurdish

Subtitles

Albanian, English

Country

Sweden