Accessibility Links

Survival and School - Mbijetesa dhe shkolla (2021)

Documentary 19min

“Survival and School” is a beautiful story about the bad and evil times. An oasis of peace in war time. A nylon school built in the Berisha Mountains (Kosova) that had gathered around 200 pupils of the surrounding villages. The fate of people seen in the twenty-year-old authentic and timely shooting in quite different circumstances reveals the best the bad fate of man.

“Survival and School” është një histori e bukur për kohët e mira dhe të këqija. Një oazë paqeje në kohë lufte. Një shkollë najloni e ndërtuar në Malet e Berishës (Kosovë) e cila ka mbledhur rreth 200 nxënës të fshatrave përreth. Fati i njerëzve i parë në xhirimet autentike njëzet vjeçare në rrethana goxha të ndryshme shpalos më së miri fatin e keq të njeriut.

Director

Ilir Kabashi

Producer

Nuhi Bytyçi

Cinematographer

Bekim Qyqalla

Editor

Bekim Qyqalla

Language

Albanian

Country

kosova