Accessibility Links

The Witches of the Orient - Les sorcières de l'Orient (2021)

Documentary 1h 40m

Meet the former players of the Japanese women’s volleyball team. Now in their 70s, they used to be known as the ‘Witches of the Orient’ because of their seemingly supernatural powers on the courts. From the formation of the squad in the late 1950s as a workers’ team at a textile factory, right up until their triumph at the 1964 Olympic Games in Tokyo, their memories and true magic from long ago bubble up into a heady brew where fact and fable fly hand in hand.

Njihuni me ish lojtaret e ekipit japonez të volejbollit për femra. Tani në të 70-at e tyre, ato njiheshin si “Shtrigat e orientit” për shkak të fuqive të tyre në dukje të mbinatyrshme në fushë. Nga krijimi i skuadrës në fund të viteve 1950, si ekip i punëtoreve në një fabrikë tekstili, deri te triumfi i tyre më 1964 në Lojërat Olimpike të Tokios, kujtimet e tyre dhe magjia e vërtetë nga ngritja e kohëve më parë në një sajim trullosës ku fakti dhe gënjeshtra fluturojnë dorë për dore.

Director

Julien Faraut

Producer

William Jehannin

Cinematographer

Yamazaki Yutaka

Language

Japanese

Subtitles

Albanian, English

Country

France